Damir Nikšić isključen iz SDP BiH, sjednicu Glavnog odbora napustilo nekoliko članova

Politika

Damir Nikšić isključen je iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas na sjednici Glavnog odbora te stranke u Sarajevu, koju su napustili neki od članova.

 

Informaciju od isključenju na svom Fejsbuk profilu potvrdio je sam Nikšić.

 

– Ja socijaldemokratiju shvatam kao društveno-korisnu ideju, a SDP sam shvatao kao društveno dobro, kao partiju koja pripada svima nama. Ovi koji su je privatizirali i pretvorili u firmu ne dijele takvu viziju te partije. Oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao, naveo je Nikšić na Fejsbuku.

 

Nikšić je početkom februara ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, i nazvao ih izdajicama, zbog čega je udaljen iz zgrade jer nije član Glavnog odbora SDP-a, ali je ipak došao i poručio im da “SDP ne smije sa SDA”.

 

Dio članova Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine napustio je danas sjednicu nezadovoljni što nije dozvoljena diskusija o stavovima Tuzlanskog kantona u vezi formiranja vlasti u ovom kantonu.

 

Sjednicu su, između ostalih, napustili Emir Zlatar, Miro Lazović, Esad Zgodić i Zoran Mikulić.

 

To je novinarima potvrdio član GO SDP BiH Emir Zlatar, koji je rekao da diskusije nije bilo ni o zaključku Predsjedništva stranke koji se odnosi na formiranje novog saziva vlade u Tuzlanskom kantonu.

 

Članovi Kantonalnog odbora SDP Tuzla tražili da oni odlučuju o tome s kime će pregovarati o novom sazivu vlade, ali diskusija o tome nije omogućena.

 

– Nisam siguran da se ovako radilo ni u okviru Komunističke partije i danas je SDP izgubio prefiks demokratski, rekao je Zlatar.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *