PDP: Vladajuće partije nemaju kredibiliteta, ideja i poštenja

Politika

Imajući u vidu činjenicu da je nakon opštih izbora prošle godine došlo do ozbiljne političke prekompozicije u Republici Srpskoj, te razumijevajući potrebu za postojanjem snažne političke organizacije sposobne da realizuje najvažnije nacionalne zadatke i potrebe građana Republike Srpske, Partija demokratskog progresa će još aktivnije djelovati, zaključak je sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa, održane u Banjaluci.

 

Dodaju da će sve raditi sa ciljem da u naredne četiri godine postane snažnija politička partija u Republici Srpskoj.

 

Predsjedništvo PDP je donijelo odluku da će PDP u narednom periodu podržati sva politička rješenja i dogovore koji su u skladu načelima „Programa obnove Republike Srpske“, kao što su vladavina prava, jačanje demokratskih institucija i poboljšanja životnog standarda građana, kao što neće podržati bilo šta što je u suprotnosti sa našim programom i sa potrebama i interesima građana Republike Srpske.

 

Kako navode, PDP će ostati dosljedna, ozbiljna i odgovorna opozicija Vladi Republike Srpske, stav je Predsjedništva partije.

 

– Vlada će u PDP-u imati ozbiljnog i poštenog političkog sagovornika koji je spreman da podrži dobra rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, ali ćemo ostati najoštrija opozicija svakoj odluci koja nije u tom interesu – navode u PDP.

 

Dodaju da PDP smatra da koalicioni blok koji čini trenutno Vladu nema dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova sposobnih da modernizuju i unaprijede Srpsku, te je zato njihov primarni politički zadatak jačanje PDP kao budućeg nosioca nove, sposobnije i dinamičnije vlasti.

 

– Stav PDP uvijek je bio da politički predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH moraju da razgovaraju uprkos svim političkim razlikama i neslaganjima u samoj Srpskoj, i iz tog razloga je važno da su konačno i druge političke opcije iz Srpske prihvatile stav PDP da se na nivou zajedničkih institucija treba braniti interes Republike Srpske i njenih građana bez obzira na koalicionu orijentaciju jednako snažno i kroz vlast kao i kroz opoziciono djelovanje – navode oni.

 

Novi sporazumi

 

PDP će u narednim danima i sedmicama sklopiti sporazume sa političkim strankama i istaknutim pojedincima koji će svoj politički angažman nastaviti u okviru PDP.

 

– Pozivamo sve političke partije, udruženja građana i slobodnomisleće pojedince koji imaju viziju Srpske u budućnosti i podržavaju načela PDP na razgovore o koracima neophodnim da se preduzmu u cilju građenja nove, moderne, uređene i prosperitetne zajednice – zaključuju u PDP.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *