Predsjedništvo izabralo agenciju za nabavku avio-karata po cijeni od jednog feninga

Politika

Na tenderu za nabavku avio-karata i organizovanje službenih putovanja Predsjedništva BiH bila je izabrana ponuda turističke agencije iz Sarajeva po nevjerovatno niskoj cijeni – samo jedan fening po nabavljenoj karti.

 

– Prihvata se preporuka komisije za nabavke od 26. 3. 2019. godine te se Okvirni sporazum za usluge posredovanja u prodaji avio-karata i organizovanje službenih putovanja za potrebe Predsjedništva BiH, dodjeljuje ponuđaču “Relax tours” d.o.o Sarajevo, za ponuđenu cijenu usluge nakon okončane E-aukcije u iznosu od 0,01 KM bez uključenog PDV, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču – navodi se u odluci Sekretarijata Predsjedništva BiH koju je potpisao generalni sekretar Zoran Đerić.

 

U pomenutoj agenciji i u Predsjedništvu BiH nam je potvrđeno da se cijena od jedan fening plus PDV odnosi na naknadu koju bi agencija naplaćivala Predsjedništvu po nabaljenoj karti.

 

Međutim, potpisivanje ugovora s najbolje plasiranim ponuđačem je zaustavljeno jer je neko od ostalih učesnika uložio žalbu. To nije ni čudno ako se pogledaju ogromne razlike u cijenama dostavljenih ponuda. Tako je drugoplasirani ponuđač „Nebo Tours“ Sarajevo za istu uslugu tražio 0,23 KM, Međunarodni aerodrom “Sarajevo” 42,74 KM, a agencija “Centrotrans Eurolines” čak 50 maraka.

 

Kako se navodi o dokumentu Sekretarijata Predsjedništva BiH, komisija za nabavke je od agencije “Relax tours” tražila pojašnjenje neprirodno niske cijene, i to je ponuđač dostavio.

 

– Komisija je zauzela stav da je dostavljeno obrazloženje prihvatljivo i da se kao takvo uvažava – piše u dokumentu.

 

Inače, cijena ponude nije jedina zanimljivost koja se u ovom slučaju povezuje se “Relax toursom”. Na tender je pristiglo pet ponuda, a iz pomenute agencije dvije i to identične.

 

– Nakon što je komisija za nabavke tražila pojašnjenje, u “Relax toursu” joj je rečeno da je radnik koji je zadužen za dostavljanje ponuda bio na godišnjem odmoru, te su kolege dostavile identičnu ponudu jer nisu imali saznanja da je ranije dostavljena ponuda, te da ugovorni organ uzme kao prihvatljivu ponudu koja je zaprimljena dana 18.3 2019. godine, a komisija za nabavke je prihvatila ovo pojašinjenje kao prihvatljivo – navodi se u odluci Sekretarijata.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *