SNSD neće prisustvovati sjednici Predstavničkog doma BiH

Politika

Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a izjavio je danas nakon sastanka delegacija SNSD-ai SDA da je sastanak bio korektan i da je potvrđena želja da se implementira volja birača.

 

“Potvrđena je težnja da se ispoštuje broj mandata koje ima SDA”, rekao je Košarac i dodao da je potrebno da se prestane sa udovljavanjem.

 

“Ovi koji su sada u Savjetu ministara iz RS, njima je rok prošao, to su potvrdili birači”, rekao je Košarac.

 

SNSD ostaje pri stavu da po četiri predstavnika moraju biti iz sve tri komponente i naravno predsjedavajući iz srpskog naroda i iz RS, ponovio je Košarac.

 

Kako je rekao, izjava o principima je korektna i SNSD smatra da je potrebno uključiti i trećeg partnera, kao i da naredni sastanak mora biti sve tri partije.

 

“Danas nismo vršili preraspodjelu resora jer nije bio uključen treći partner”, pojasnio je Košarac

 

“Ako se nastavi uslovljavanje biće drugi modeli, ali o tome neću danas govoriti, rekao je Košarac odgovarajući na pitanje da li drugi modeli uključuju pregovore sa drugim partnerima.

 

“SNSD neće prisustvovati sutra sjednici Predstavničkog doma jer smatramo da ne treba organizovati sjednice dok ne bude formiran Savjet ministara, potvrdio je Košarac.

 

“Ne znam zbog čega, jer nema informacije od Savjeta ministara o migrantima. Obaviješten sam da će informacija biti tek iduće sedmice”, rekao je Košarac. i dodao da se danas ne zna ko je pozicija a ko opozicija.

 

“Tvrdim da ne postoji valjan razlog ni materijali, a ni politički uslovi nisu dobri, ponovio je .

 

Na pitanje da li je on kandidat za ministra vanjske trgovine rekao je da ne zna o tome, ali da je još mlad za tu poziciju.

 

Delegacije SNSD-a i SDA održale su danas u Sarajevu sastanak o konstituisanju izvršnih organa vlasti na nivou BiH.

 

Sastanku u zgradi zajedničkih institucija BiH prisustvovali su član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac i potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

 

U delegaciji SDA su zamjenik predsjednika ove stranke Adil Osmanović i dvojica potpredsjednika Denis Zvizdić i Edin Ramić.

 

Ovaj sastanak održan je nakon susreta stranačkih delegacija HDZ-a i SDA u Mostaru koje su predvodili lideri Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *