Dodik: Neće biti ništa od zahtjeva SDA za novim ministarstvima

Politika

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da neće biti ništa kada je riječ o ponudama SDA da se osnuju nova ministarstva u Savjetu ministara, te poručio da se u procesu formiranja vlasti na nivou BiH blokiraju i krše ustavna prava Srba.

 

Dodik je rekao da je na proteklim izborima iskazana volja naroda, iako se našao neko da to blokira zbog svojih interesa.

 

– Mi ćemo se možda još iduće sedmice sresti sa predstavnicima SDA i to će biti kraj što se nas tiče, jer ne želimo trošiti vrijeme na bezvezne sastanke na koje dolaze rasplakani Bošnjaci i samo nešto traže. Prema Ustavu, Savjet ministara tako se formira da trećina pripada Srpskoj – izjavio je Dodik novinarima.

 

On je poručio bošnjačkoj strani da poštuje Ustav i prava Srba.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da skupovi poput međunarodne naučne konferencije o temi “Srebrenica, stvarnost i manipulacije” daju novu sliku o istini o ratnim događajima u Srebrenici i okolini od 1992. do 1995. godine.

 

– Nemoguće da je istina o dešavanjima u Srebrenici koncentrisana samo na sedam dana kako su to kreirali predstavnici međunarodne zajednice. Istina podrazumijeva čitav period rata, a i neke ranije istorijske procese – rekao je Dodik novinarima.

 

On je istakao da je očigledno da Srebrenica nije bila tema sve do dolaska bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna u BiH.

 

– Odjednom su se sjetili da od toga naprave mit, a Bošnjaci ga nisu imali, pa pokušavaju da ga izgrade od Srebrenice. To je lažni mit, on ne postoji, već užasno teško stradanje koje pokazuje svu golgotu i okrutnost rata – istakao je Dodik.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *