SDS o presudi Veselijevoj: Još jedan dokaz pristrasnosti Suda BiH

Politika

SDS je saopštio da je presuda Suda BiH Elfeti Veseli od 10 godina zatvora za monstruozno ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika skandalozna i još jedan u nizu dokaza da pravda za žrtve srpske nacionalnosti u BiH ne postoji i da se taj sud još jednom pokazao pristrasnim.

 

“Bez pravde za sve žrtve rata nema ni trajnog pomirenja među narodima u BiH”, ističu iz SDS-a.

 

U ovok stranci smatraju da je skandalozno to što je Sud BiH donio tako blagu kaznu Veselijevoj za zločin nezapamćen u Evropi još od kraja Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz ove stranke.

 

“Čak i kad Sud BiH osudi lice za zločine nad Srbima, što je zaista rijetkost u njihovoj praksi, to bude kazna nesrazmjerna zločinu koji je počinjen. Kakvu poruku Sud BiH šalje javnosti kad za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića izriče kaznu od samo 10 godina zatvora”, pitaju iz SDS-a.

 

U saopštenju se dodaje da tako gnusan zločin kakav je počinila Veselijeva ledi krv u žilama i uzima se kao primjer monstruoznosti i u međunarodnoj javnosti.

 

Elfeta Veseli osuđena je danas u Sudu BiH u prvostepenom postupku na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

 

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *