Burna rasprava poslanika o tajkunima i monopolu

Politika

Ni današnja sjednica Narodne skupštine Republike Srspke nije mogla proći bez žestoke rasprave među poslanicima opozicije i vladajuće koalicije.

 

Iako se na dnevnom redu nalazi Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj, za period 2019-2028. godina, to nije spriječilo pojedine poslanike da se počnu međusobno optuživati i vrijeđati.

 

I ovaj put najviše polemike izazvali su poslanici SDS i PDP, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković, koji su se tokom izlaganja o navedenoj tački dnevnog reda, u svom već poznatom stilu, dotakli i kriminala, korupcije, tajkuna, monopola i sličnih tema.

 

To je iznerviralo pojedine poslanike vladajuće koalicije koji su se žestoko obrušili na njih ali i na potpredsjednika parlamenta Srpske Milana Petkovića optuživši ga da dozvoljava haos na sjednici.

 

Najžešće kritike uputila je poslanica SNSD Dušica Šolaja koja je zatražila od rukovodstva skupštine da uvede red na sjednice parlamenta.

 

– Dozvoljavate haos na svakoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Očekujem da uvedete red – navela je ona.

 

Šolaja je prvo prozvala Vukanovića navodeći da ne može pričati o kriminalu „onaj koji se, takođe, ogriješio o zakon“.

 

– Imam problem da slušam o zakonitosti, provođenju ili neprovođenju zakona od ljudi koji su činili krivična djela – odbrusila je Šolaja Vukanoviću. Potom se obrušila i na Stanivukovića ističući da joj „vrijeđa inteligenciju kada ga čuje da priča o monopolima“.

 

– Kolega Stanivukoviću vi kada ustanete i kada o nečemu počnete govoriti sav normalan svet koluta očima. Da ste iole pametni ne bi se javljali na ovu tačku dnevnog reda. Žao mi j što ste zalutali u skupštinu – navela je ona.
Vukanović je odgovorio Šolaji da će prihvatiti maksimalnu zatvorsku kaznu ako se dokaže da su njene tvrdnje istinite.

 

– Četiri godine me pokušavate diskreditovati. Kada nađete da sam se ogrešio u bilo čemu, neću se braniti – naveo je Vukanović.

 

Oštar je bio i šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić koji je kazao da ne zna kako da se više ponaša u skupštini.

 

– Da li da ponovo upozoravam na povrede poslovnika, na rad NSRS ili šta da radim. Pokušavamo na kolegiju da se dogovorimo da sjednice budu korektne, ali ne ide. Danas smo otvorili milion tema – naveo je Žunić. On je upitao Stanivukovića da li govori o 2sebi kada priča o tajkunima i monopolu.

 

Žunić je potom optužio Stanivukovića da je firme u vlasništvu njegove porodice nisu plaćale poreze i dopriinose, te da su radnike prijavljivali da rade četiri sata, iako su radili osam.

 

– A onda se pitate gdje su porezi i doprinosi za penzionere. Nema ih jer ih vi niste uplaćivali. Vjerovatno ćemo nakon ovoga izaći na nekom vašem filmiću na kojem ćete mene napraviti crnim, a tebe bijelim, ali ok- naveo je Žunić, aludirajući na Stanivukovića koji na svojim društvenim mrežama objavljuje video priloge iz skupštine.

 

Stanivuković mu nije ostao dužan već ga je pozvao da pokaže dokaze o tome šta priča. On je naveo da bi njegova porodica vjerovatno danas bila na Golom otoku da su uradili bilo šta nelegalno.

 

– Idemo u firme koje je moj otac imao, a prodao jer ste najahali na nas. Hajmo da vidimo te milione koje je pokrala porodica Stanivuković. Dokažite to što pričate – naveo je Stanivuković. Dodao je da današnja tačka dnevnog reda nije porodica Stanivuković i da ne zna zašto su pokrenuli tu temu.

 

– Dušica Šolaja kada se javi meni padne odmah jedan kapak- naveo je on.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *