Dodik: Sa Komšićem sam završio personalno i politički

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sa svojim kolegom iz ove institucije Željkom Komšićem, završio “personalno i politički”.

 

Naime, Komšić je podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji kako je rekao Dodik baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

 

– Tužio je, vidjećemo šta će biti, tužio je i prošli put – istakao je Dodik za N1.

 

Kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH potom pojasnio, dosad je imao mnogo prijava i raznih prijetnji. Komšićev potez ocjenjuje “političkom igrom”.

 

– Ko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva – dodao je Dodik.

 

On je ocijenio da se previše pažnje poklanja pitanjima poput uniforme vojnika Oružanih snaga, a prema pitanjima poput rominga.

 

– Evo ja njega više nikada neću tužiti. Napravili smo nešto u tom Predsjedništvu s romingom koje sada neće niko u Savjetu ministara da provodi pa me pozivaju u Evropi. To nikoga se ne tiče, to što možemo da izgubimo priču o jeftinom romingu, to nikog ne zanima ali zanimaju uniforme – poručio je Dodik.

 

N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *