Čović: Osnovni problem u formiranju vlasti je povjerenje

Politika

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je osnovni problem koji je doveo do zastoja u formiranju vlasti – povjerenje.

 

On kaže da je potrebno uspostaviti odmah Savjet ministara, ući u proceduru promjene Izbornog zakona kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje u budućnosti.

 

“Čim se to uspostavi kao prioritet, kada kao prijedlog stigne u Parlament, možemo razgovarati o federalnom nivou vlasti i neće biti prepreke da ona onda funkcionira u cjelosti”, poručio je predsjednik HDZ-a BiH.

 

Inače, Čović je danas posjetio Opštinski odbor HDZ-a u Bugojnu s predsjednikom Igorom Vrljićem na čelu.

 

Nakon sastanka zatvorenog za javnost, Čović je izjavio da je u Bugojnu sa stranačkim rukovodstvom razgovarao o više aktuelnih tema.

 

“Razgovarali smo o mogućoj podršci viših nivoa vlasti nekim infrastrukturnim projektima, konkretno izmještanju saobraćaja iz Bugojna, kamiona iz centra grada. Zainteresirani smo i za projekte osnovnih i srednjih škola. Sve više mladih odlazi i treba iznaći rješenje da se očuvaju na ovom području. Također, podsjetili smo i na stradanja u vremenu rata. Naših 19 stanovnika se vode kao nestali”, rekao je Čović.

 

(Avaz.ba)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *