Vigemark: Neophodno formiranje legitimne svih nivoa vlasti

Politika

Predsjednik Republike Srpske i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark tokom razgovora u Banjaluci zaključili su da je neophodno formirati kredibilnu i legitimnu vlast na svim nivoima vlasti u BiH, kako bi se nastavio proces evropskih integracija.

 

Oni su dodali da je od izuzetnog značaja sprovođenje mehanizma koordinacije koji omogućava saradnju različitih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

 

Na sastanku je razgovarano o nastavku procesa evropskih integracija u svjetlu mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

 

Nakon sastanka sa Cvijanovićevom, Vigemark se sastao i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, te je takođe istaknuto da je neophodno formirati vlast na svim nivoima u BiH.

 

Dodik je zahvalio na korektnom odnosu EU prema BiH, a koji se, između ostalog, kako je saopšteno iz Predsjedništva, ogleda i u pozitivnom mišlјenju Evropske komisije, izrazivši tom prilikom bojazan za postojanjem unutrašnjeg potencijala, te ocijenivši da je žarište krize u Federaciji BiH, u kojoj nisu u stanju implementirati izborne rezultate i formirati vlast, a što se odražava i na nivo BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *