Vučić: Očekujem veću podršku Francuske

Politika Region

Sa velikim nadanjima i očekivanjima, ali i strepnjom očekujem izuzetno važnu posjetu predsjednika Francuske Emanuela Makrona, istakao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da očekuje da posle te posete imamo snažniju i veću podršku Francuske na evropskom putu, ali i po pitanju rešavanja problema na Kosovu i Metohiji.

 

“Nećemo isto misliti, to je nemoguće. Ali, da oni mogu da razumeju neke od naših zahteva i potreba, predsednik Makron je, da budem iskren i do sada to pokazao”.

 

Predsednik Srbije ističe da Makron Prištinu nigde nije “tetošio” kako neki kažu, kao i da je reč o vrlo otvorenom čoveku sa kojim nije lako razgovarati.

 

“Ali, ni mi ne važimo za nekog sa kim je lako razgovrati”, napomenu je Vučić.

 

Predsednik je procenio da će njegov francuski kolega, i gost sutra i prekosutra, uskoro biti “broj jedan” u evropskoj politici.

 

“Makron je veoma važan i uskoro će de fakto postati broj jedan evropske politike i biće dugo na poziciji na kojoj se danas nalazi”, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na Pinku.

 

Predsednik Srbije navodi da će mnogo sporazuma iz različitih oblasti biti potpisano tokom posete Markona Srbiji.

 

Komentarišući komentare na tviteru kako Makron dolazi u Srbiju da bi mu poklonili još jedan aerodrom, Vučić ističe da beogradski aerodrom nije nikome poklonjen, pošto je reč o koncesiji za koju je Srbija dobila više od 500 miliona evra i da će dobiti još 700 miliona evra za investicije.

 

“Ti ljudi koji stvarno misle da vas neko drugi drži na vlasti, nemaju pojma. Pa, zašto Ciprasa nisu onda zadržali na vlasti? Mogu da vam kažem, unapred, koga neće zadržati na sljedećim izborima, a koji su im sve dali što su tražili… “, primetio je Vučić.

 

Kaže da je pobedio na pet izbornih ciklusa, a nikada im, ističe, ništa nije dao, jer on uvek gleda da uzme što više za Srbiju, a ne da nešto nekome da.

 

Vučić ističe da bi, po nekima, bilo najbolje da se Srbija isključi iz sveta i da je on ponosan što su našu zemlju posetili svi veliki državnici, kao što su Vladimir Putin, Si Ðinping, Angela Merkel i mnogi drugi i što se sastao sa najvažnijim liderima iz celog sveta.

 

(Agencije)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *