Međed poručio da će tužiti Vladu RS

Politika

Rješenje o smjeni Mile Međeda sa mjesta direktora Civilne zaštite RS objavljeno je danas u “Službenom glasniku RS” i ekspresno stupa na snagu sutra. Međed poručuje da će tužiti Vladu RS i “okrenuti Republiku naopako”.

 

Krajem prošle sedmice objavljena je vijest da je Međed smijenjen, a da je na tu poziciju vraćen Veseljko Elez, nakon što je dobio pravosnažnu presudu. Mediji su prenijeli i da je Elezov advokat Milan Petković, potpredsjednik Ujedinjene Srpske.

 

Rješenja o smjeni Međeda i vraćanju Eleza na direktorsku poziciju objavljena su u “Službenom glasniku RS”.

 

Mile Međed je za CAPITAL kazao da je za smjenu čuo iz medija i da ga niko zvanično nije obavijestio.

 

Međed tvrdi da se na njegovoj smjeni radi već dva mjeseca kada su počeli pritisci Ujedinjene Srpske, na čijem se čelu nalazi Nenad Stevandić.

 

„Ja sam direktor, ako Vlada istraje na odluci da me smijeni ne da ću podnijeti tužbu, nego ću okrenuti Republiku naopako. Moraju objasniti zašto me smjenjuju. Ljudi me non-stop zovu i pružaju podršku. Imam informaciju da Ujedinjena Srpska već dva mjeseca vrši pritisak da se ja smijenim“, istakao je Međed koji je na ovu funkciju imenovan 2. februara 2017. godine na pet godina.

 

Milan Petković je potvrdio da je Elez dobio pravosnažnu presudu protiv Vlade RS zbog nezakonite smjene te da je njegova kancelarija, koja zastupa Eleza, pokrenula postupak prinudnog izvršenja ove presude.

 

„Vlada RS je presudom, koja je postala pravosnažna u decembru prošle godine, obavezana da gospodina Eleza vrati na poziciju direktora Civilne zaštite i da mu isplati razliku plata. S obzirom na to da Vlada RS to nije dobrovoljno uradila, pokrenuli smo prinudno izvršenje. I mi smo iz medija saznali da je ta presuda izvršena, ali još nismo dobili zvanično obavještenje da je gospodin Elez vraćen na posao“, kazao je Petković.

 

Govoreći o informacijama da Ujedinjena Srpska, čiji je on potpredsjednik, vrši pritisak kako bi Međed bio smijenjen, Petković je rekao da on insistira da se izvrši pravosnažna sudska presuda i Elez vrati na direktorsku poziciju.

 

„Šta će biti kasnije, da li će to mjesto dobiti Ujedinjena Srpska, SNSD ili HDZ to mene u ovom trenutku ne interesuje“, kazao je Petković.

 

capital.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *