Prodanović: Krajnje vrijeme da se predloži kandidat

Politika

Delegat SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović izjavio je da je krajnje vrijeme da se dođe do rješenja kada je u pitanju mandatar za Savjet ministara BiH.

 

– Nadam se da će Predsjedništvo sutra predložiti kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, a istovremeno nakon potvrđivanja kandidata za predsjedavajućeg Saveta ministara, i izbora Savjeta ministara, smatram da je novi saziv Savjeta ministara u obavezi da poštujući zakone i Ustav BiH realizuje sve dogovorene ciljeve koji su dio sporazuma tri politička lidera u BiH koji imaju namjeru da uspostave izvršnu vlast – rekao je Prodanović.

 

On je istakao da je za to krajnje vrijeme, jer se BiH nalazi u dramatičnom zastoju.

 

– Svaki zastoj nas još dublje vodi u krizu. Bilo bi značajno da se kompromisno dođe do rješenja koje je prihvatljivo za sve – naveo je Prodanović.

 

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović rekli su da će biti imenovan mandatar ako SNSD i Milorad Dodik pristanu na ANP. Na pitanje je li se nešto u međuvremenu dogodilo i je li SNSD promijenio svoj stav, Prodanović je rekao da, koliko on zna, nije promjenjen stav, ali da se ništa ne treba uslovaljavati.

 

– Smatram da ne treba uslovljavati bilo šta s čim niti je pozicija Predsjedništva da piše ili donosi ANP, već da izvršna vlast pripremi sve dokumente, a Predsedništvo o tome da se izjašnjava kada oni budu konsenzusom usvojeni – naglasio je on.

 

Za N1 je komentarisao i navode iz SDS kako na ovaj način Dodik žrtvuje Zorana Tegeltiju jer, kako ističu, Tegeltija navodno želi da bude novi direktor Alumine te poručio:

 

– To je očekujuća reakcija opozicije kad nema šta argumentovano onda spinuju različitiv tekstovima. To je besmislena tvrdnja – poručio je Prodanović.

 

(N1)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *