Skupštinska većina u Prijedoru tuži Lejlu Rešić

Politika

Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave RS, na prijedlog svojih stranačkih kolega iz DNS-a iz Prijedora je poništila četiri rješenja Skupštine grada Prijedora jer ne odgovaraju interesima njene stranke, tvrde predstavnici skupštinske većine u tom gradu.

 

Naime, kako su istakli predstavnici SNSD-a, SDS-a, PDP-a, SDA, DF-a i Demosa, na Skupštini su razriješeni dotadašnji i imenovani novi članovi gradske Komisije za izbor i imenovanja i Odbora za žalbe, a ministarka je ta rješenja poništila, zbog čega su predstavnici prijedorske većine najavili da će slučaj epilog dobiti na sudu.

 

“Vjerujemo da Rešić nije sama ovo smislila, ima ona ‘tutora’ koji upravlja, a ona riječi sprovodi u djela. Slične je ‘političke sudbine’ kao i gradonačelnik Prijedora, koji takođe ima tutore, mentore. Nažalost, ti koje oni slijepo slušaju su doveli Prijedor gdje je danas”, naglasili su oni.

 

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave je stigao kratak odgovor da je Vlada RS donijela rješenja i da su sve odluke donesene u skladu sa zakonom.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *