Govedarica: Srbija pomaže RS, a sve to otimaju firme miljenice

Politika

Kada se prije nešto više od godinu dana, pojavila vijest da će Šume Republike Srpske na ime novog informacionog integralnog sistema izvojiti 5,5 miliona KM, svako imalo upućen je znao da se pod izgovorom sprečavanja zloupotreba čini jedna od većih zloupotreba u Republici Srpskoj – izjavio je funkcioner i bivši predsjednik SDS Vukota Govedarica.

 

-Tada smo upoznali javnost da takav informacioni tehnološki sistem u Srbiji košta takođe 5,5 miliona KM s tim što je Srbija veća od Republike Srpske tri do četiri puta, što samim tim znači da takav sistem u Šumama Srpske može samo da bude najmanje tri puta jeftiniji. Odmah poslije završetka parlamentarnih izbora cijena IT sistema skočila je u ponudi na vrtoglavih 17 milona KM – saopštio je Govedarica.

 

On je upitao da li postoji neko od pozvanih ko može objasniti kako jedna IT firma iz Republike Srpske u saradnji sa njemačko-francuskom kompanijom, koja ima 110 hiljada zaposlenih radnika i koja posluje u preko 70 država sa prometom iznad 20 milijardi KM, nije respektabilna da se makar prijavi za postojeći posao u Šumama Srpske.

 

– Nažalost, mi živimo u kvazi republikanskom uređenju u kome stoluje vrhovni autokrata sa birokratijom ogrezlom u korupciji. U takvim zemljama caruju siromaštvo i nezaposlenost i svaka želja za demokratizacijom društva i pravnom državom osuđena je na progon i represiju. Dakle, od onih koji su brutalno pokrali na izborima svoje protivnike i narod, suludo je očekivati da budu dobronamjerni prema budžetu Vlade i budžetu vladinih institucija – rekao je Govedarica.

 

On je kazao da se svakog mjeseca Vlada spašava sa novim kreditima, Srbija nas pomaže kako narod ne bi osjetio kašnjenje plata i penzija a “privilegovane i proždrljive firme i njihovi formalni vlasnici na resurse RS gledaju kao na sopstveni plijen”.

 

– U prevodu, Srbija pomaže RS, a firme miljenice otimaju i od Republike Srpske i od Srbije – zaključio je Govedarica.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *