Borenović komentarisao poziv za povlačenje ministara iz SDS i PDP

Politika

– SNSD poslanici pozivaju Šarovića, Crnadka i Mektića da se povuku iz Savjeta ministara samo zato što su Srbi, jer sa bošnjačkim i hrvatskim zamjenicima lakše blokiraju – napisao je Lider PDP, Branisav Borenović.

 

Povod za Borenovićev komenatar bila je izjava narodnog poslanika SNSD, Srđana Mazalice, koji je rekao da ministri iz SDS i PDP u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke ako žele da doprinesu formiranju vlasti na nivou BiH jer u tom slučaju stranke iz Sarajeva neće postavljati izmišljeno pitanje NATO.

 

– Ako ministri iz tih stranaka podnesu ostavke, onda ih mijenjaju njihovi zamjenici koji nisu Srbi. Tada u Savjetu ministara ne postoje Srbi i onda se ne mogu donijeti odluke i tada je blokiran Savjet ministara – naveo je Mazalica.

 

 

– Kakva sramota i bruka. Gdje je granica ovog ludačkog licemjerja lažnih “branilaca” Republike Srpske – napisao je Borenović na svom Tviter profilu.

 

Portparol PDP-a Anja Petrović je rekla da je nevjerovatno i licemjerno čuti ovakvu izjavu od nekoga ko se predstavlja patriotom i braniocem srpskih interesa.

 

-Mi nikada nećemo napustiti institucije u Sarajevu i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda. Srpski interesi se ne brane kukavičkim povlačenjem, nego samo jačim prisustvom u Sarajevu – istakla je Petrovićeva.

 

Ona je rekla da i u slučaju povlačenja nema nikakve garancije da Srbi i srpski interesi neće biti izigrani, a da PDP ne pristaje na kockanje i avanturizam u koji SNSD želi da uvuče i političke stranke, ali i čitavu Republiku Srpsku.

 

– BiH može funkcionisati samo na temelju dogovora. Bez problema su se dogovorili da SDA izglasa četvrtog delegata SNSD-u u Domu naroda, da izaberu Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića u rukovodstva oba parlamentarna doma, podjele resore u budućem Savjetu ministara, pa neka dogovore formiranje vlasti umjesto što nas sve mrcvare deset mjeseci – navela je ona.

 

Dodaje da njima nije stalo do funkcionisanja institucija, nego samo do pozicija.

 

– Tome u prilog govori da ovakve sulude prijedloge nisu imali kada se nakon izbora 2010. vlast nije mogla formirati 16 mjeseci, jer su u foteljama sjedili upravo SNSD-ovi ljudi – zaključila je Petrovićeva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *