Verbalni okršaj poslanika Miladina Stanića i ministarke Srebrenke Golić

Politika

Poslanik SDS Miladin Stanić u nastavku sjednice parlamenta Srpske grubo je izvrijeđao ministre u Vladi Republike Srpske nazvavši ih praznim ljušturama i poltronima.

 

On je tokom rasprave o Prijedlogu strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2019-2023. godine, rekao:

 

– Vi ste ljušture i poltroni. Ministri koji nemaju svoje ja, niti dostojanstvo. U korupciji ste do grla. Nisam vidio da je neko rekao biće tako ili neću biti ministar.

 

On se posebno obrušio na ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića, za kojeg je kazao da nije ni trebao biti na toj funkciji.

 

U svom govoru “dokačio” se i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenke Golić za koju je, između ostalog, kazao da ne radi svoj posao.

 

Golićeva mu nije ostala dužna već je odbrusila da se neće spuštati na Stanićev nivo, jer je između njih ogromna kulturološka, obrazovna i svaka druga razlika.

 

– Neko ko je prije proteklog rata završio državni fakultet i banjalučku Gimnaziju, neće da se spušta na vaš nivo. Ako ikada postanete predsjednik Vlade Republike Srpske ja u njoj nikada ne bih bila ništa, pa makar nikada neimala posla – navela je Golićeva.

 

Njene riječi dodatno su naljutile Stanića koji je upitao Golićevu šta je htjela time poručiti.

 

– Šta vi mislite da se mi vama ovdje trebamo klanjati. Nismo u džamiji, nećemo vam se klanjati. Ne radite svoj posao. Narod nam ode odavde. Šta hoćete da nam ostanu smao crkve i džamije ovdje – istakao je Stanić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *