Špirić: Izetbegoviću bi bilo bolje da uđe u kompromis

Politika

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je danas da bi bilo bolje da lider SDA Bakir Izetbegović, umjesto što diktira kako će se ponašati entitet, uđe u kompromis o formiranju Savjeta ministara.

 

Špirić je rekao da nije dobro niti u skladu sa zdravim političkim načelima da Izetbegović diktira kako će se ponašati entitet.

 

“Mnogo je bolje da vodi računa o BiH, da uđe u kompromis kako bi došlo do formiranja Savjeta ministara i kako bi BiH činila ono što je interes svih građana koji žive u njoj”, rekao je Špirić novinarima u Beogradu gdje sa zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojšom Radmanovićem učestvuje na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

 

On smatra da trenutna situacija prijeti da ugrozi institucije BiH.

 

“Nažalost, situaciju kojoj se sada nalazi BiH prijeti da ugrozi institucije BiH. Izetbegović bi trebalo da posveti pažnju tome, a ne entetetu”, rekao je Špirić.

 

Izetbegović je ranije danas izjavio da će stvari u BiH biti status kvo /status quo – nepromijenjene/ sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati BiH, te da se ne može načeti ili rasturiti ustavnopravni konstrukt BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *