Pandurević: Košarac pisao ustav BiH bez RS

Politika

Bivši poslanik SDS-a u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević tvrdi da je Staša Košarac posljednja osoba koja ima pravo da druge optužuje za izdaju Republike Srpske, jer je, kako navodi, on pisao Ustav BiH bez Republike Srpske.

 

Reagujući na izjavu šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH da su čelnici SDS-a i PDP-a “zbog pozicija podržali stvaranje unitarne BiH”, Pandurevićeva za Insajder kaže da je upravo Košarac taj koji je pisao Ustav Republike BiH prema kojem nema Republike Srpske.

 

– Ustavotvorac Republike BiH Staša Košarac posljednja je osoba u Republici Srpskoj, pa i u SNSD-u koja može nekome prebacivati da je za “unitarnu BiH”, jer je upravo on pisao Ustav RBiH prema kojem nema Republike Srpske i entitetskog glasanja, ali ima jedan predsjednik BiH i Vlada umjesto Savjeta ministara – kaže Pandurevićeva.

 

Ona, između ostalog, tvrdi da je danas “jasna želja SNSD-a da se srpski ministri povuku iz Savjeta ministara kako bi bošnjački i hrvatski ministri neometano poslali ANP u Brisel i napravili korak ka NATO, a da SNSD ne bude krivac u očima javnosti u Republici Srpskoj”.

 

– Ova mogućnost je rezultat nakaradne i pogubne politike SNSD-a iz 2007. godine, kada su prijetili napuštanjem Savjeta ministara, pa je tadašnji visoki predstavnik Miroslav Lajčak nametnuo izmjene i dopune Zakona o Savjetu ministara koje omogućavaju njegovo funkcionisanje i bez ministara iz reda jednog od naroda. Poručujemo SNSD-u da naši ministri to neće dozvoliti i neće svojim povlačenjem omogućiti slanje ANP-a. Zalud im je ta igranka. Ako žele NATO put, a žele ga jer tekst usaglašavaju unutar kabineta tri člana Predsjedništva BiH, moraće to reći narodu u Republici Srpskoj. Moraće reći da nastavljaju tamo gdje su stali u vrijeme kada su Nebojša Radmanović i Nikola Špirić užurbano gurali Republiku Srpsku i BiH u NATO – poručuje Pandurevićeva u izjavi Insajderu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *