SIPA uskoro dobija novog direktora

Politika

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da utvrde rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa).

 

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA.

 

Pravni eksperti objašnjavaju za Srpskainfo da je moguća i krivična odgovornost ukoliko bude nastavljen mandat dosadašnjeg direktora SIPA Perice Stanića koji je u februaru stekao uslove za penzionisanje.

 

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

 

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

 

Prema nezvaničnin informacijama prijave su poslali aktuelni direktor SIPA Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. novembra, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor Sipe Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banjaluke Njegoš Jovanović, čija je prijava odbačena.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *