Opozicija traži da Petričević podnese ostavku ili da bude smijenjen

Politika

Poslanici PDP Draško Stanivuković, Jelena Trivic, Ljubiša Krunić i Nebojša Vukanović iz Kluba poslanika SDS u parlamentu Srpske, zatražili su danas ostavku ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, jer tvrde da ne zaslužuje da obavlja funkciju na koju je izabran.

 

– Tražimo smjenu ministra koji juče na aktuelnom času nije znao da nabroji poreze i doprinose i koliko iznose. On kao ministar preduzetništva to mora znati. Šta ako dođe neki preduzetnik iz Austrije i pita isto ministra, a on ne zna odgovor. Morate podnijeti ostavku, a ako to ne želi, onda ga premijer Radovan Višković mora smijeniti – naveo je Stanivuković.

 

Dodao je da će opozicioni poslanici, ako se ne ispune njihovi zahtijevi o smjeni Petričevića, pokrenuti proceduru i skupljati potpise za njegovu smjenu.

 

– Takve neznalice ne mogu da vode ovu zemlju, niti da primaju plate od nekoliko hiljada maraka, ili da sjede u ministarskim foteljama. Zamislite kakva je to poruka svakom zaposlenom u Vladi Srpske, odnosno navedenom ministarstvu, da mu je šef čovjek koji ne zna poreze i doprinose – poručio je Stanivuković.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *