Čubrilović: Nije bilo razgovora o podjeli Prijedora sa Dodikom

Politika

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da sa predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom nikada nije razgovarao o navodnoj podjeli grada Prijedora, izdvajanju nekih mjesnih zajednica i njihovoj transformaciji u opštine, ocijenivši da su to čiste izmišljotine.

 

– Ni u jednom momentu nije bilo razgovora, a ni u primisli inicijative da se razgovara o toj temi – naglasio je Čubrilović.

 

On je dodao da to što izmišljaju razni portali ne zavređuju pažnju i ozbiljan komentar, ali da javnost mora znati da nije bilo inicijative i razgovora o podjeli grada Prijedora.

 

– Toga ne može ni biti dok ne dođe inicijativa iz resornog ministarstva koje je odgovorno za reorganizaciju lokalnih zajednica, a koje vodi neka druga stranka – rekao je Čubrilović.

 

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je danas za portal Insajder da nikome u tom gradu ne može da bude drago zbog pokretanja inicijative o formiranju opštine Kozarac koja bi bila odvojena od Prijedora, kao i zbog ranije inicijative o formiranju opštine Omarska, navodeći da su se “u tu priču uključili prije svega SNSD i Demos”.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *