Dragutin Ilić formirao Savez penzionera i potomaka

Politika

Savez penzionera i potomaka nova je partija na političkoj sceni Republike Srpske. Dragutin Ilić od danas je i predsjednik nove stranke. Partija okuplja tri generacije.

 

– Bilo bi smješno da mi u ovim godinama budemo ministri. Tu ćemo staviti vas, našu djecu, a mi ćemo znanjem, iskustvom i mudrošću stati iza vas. Penzionerska populacija je ogromna i naše kolege penzioneri treba da shvate da mi sami sebi možemo pomoći – kaže predsjednik nove stranke Dragutin Ilić.

 

Osnivačka skupština Saveza penzionera i potomaka usvojila je i Deklaraciju o potrebi promjene Izbornog zakona BiH. Izmjena odredbi koje se odnose na mandate izabranih predstavnika, podjelu lokalnih i opštih izbora, uvođenje elektronskog glasanja, kažnjavanje kupovine glasova birača – samo su neke od stavki koje su pobrojane u Deklaraciji.

 

– Mi smo usvojili Deklaraciju o potrebi izmjene zakona, u protivnom -pozvaćemo na bojkot, jer ne vrijedi izlaziti na izbore, zato što se olovkom prepravlja volja građana, a to nije dobro. Svi će morati da polože račune – poručuje Ilić.

 

Ilić kaže da je na osnivačku skupštinu pozvao lidere SNSD, DNS, SP, SDS i PDP. Odazvali su se jedino članovi PDP.

 

– U njihovom programu stoji da nijedan kandidat ne bude na političkim funkcijama, nego da da podršku toj snazi koja će crpiti njihovo iskustvo i došao sam da podržim jednu takvu ideju – kaže poslanik PDP u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković.

 

Iz Saveza penzionera i potomaka poručili su da cijela Republika Srpska treba da bude jedna izborna jedinica, jer postojeći broj jedinica na ovaj broj stanovnika služi za političku manipulaciju. Osim toga, kažu da su neophodne i izmjene koje se odnose na kandidaturu funkcionera u institucijama vlasti, za koje treba propisati najrigoroznije sankcije za zloupotrebe položaja prilikom izborne kampanje (korišćenje automobila, helikoptera, budžeta i javnog novca), kao što su skidanje sa liste ili poništavanje kandidature.

 

(BN)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *