Rajčević: Nanesena nemjerljiva šteta interesima Srpske

Politika

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je šokiran i ogorčen informacijom da je, protivno statutu Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH, na telefonskoj sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu usvojen izvještaj ove agencije.

 

– U Statutu eksplicitno stoji da Upravni odbor UO te agencije usvaja izvještaj i dostavlja ga na razmatranje Savjetu ministara. Sjednice UO nije bilo jer se i srpski i hrvatski članovi Odbora, većina zaposlenih u Agenciji, pa čak i univerziteti iz Federacije BiH protive odlukama direktora te agencije, i nije mi jasno da srpski ministar može glasati za izvještaj nekoga ko već godinu dana na svaki mogući način želi da sruši sistem visokog obrazovanja u Srpskoj ne želeći da u registar upiše činjenicu da su dva javna univerziteta reakreditovana – istakao je Rajčević.

 

On navodi da je ovo prilog političkom licemjerstvu opozicije, kojem se svjedoči iz dana u dan – navodnoj borbi protiv negativnih pojava u visokom obrazovanju u skupštinskim klupama, dok u isto vrijeme predstavnici te politike na nivou BiH nanose nemjerljivu štetu interesima Republike Srpske.

 

– Ima li pilota u avionu oznake Savjet ministara u tehničkom mandatu? – pita Rajčević.

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je juče da je Savjet ministara u tehničkom mandatu na telefonskoj sjednici usvojio izvještaj Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH, koji se zakonski nije mogao naći na sjednici, a za koji je glasao čak i jedan od srpskih ministara.

 

Agencije

Tagged

2 thoughts on “Rajčević: Nanesena nemjerljiva šteta interesima Srpske

  1. Nemjerljiva šteta interesima Srpske je nanesena onog trenutka kad si ti postavljen za ministra. Otužna, nadobudna kreatura crvene sekte, jugendovac, tatin sinčić, diplomac bez školskih drugova, stričnjak bez dana staža (nastavi niz)…..

  2. Nemjerljiva šteta interesima Srpske je nanesena onog trenutka kad si ti postavljen za ministra. Otužna, nadobudna kreatura crvene sekte, jugendovac, tatin sinčić, diplomac bez školskih drugova, stručnjak bez dana staža (nastavi niz)…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *