Komšić: Predsjedništvo BiH radi korektno

Politika

Formiranje vlasti je zapelo na poštovanju zakona i odluka Predsjedništva. Ne tražimo ništa nenormalno. Tražimo od mandatara da poštuje ranije donesene odluke o MAP i ANP. Ako ćemo sve preispitivati onda ništa nema smisla, istakao je danas Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

– Čemu nam služe onda izbori. Ovdje je ključno hoćemo li poštovati zakone i odluke koje smo ranije donijeli. Ako ćemo svake četiri godine preispitivati zakone i ranije odluke, onda je sve upitno – smatra Komšić.

 

Istakao je međutim da s obzirom na aktuelne političke prilike Predsjedništvo BiH ipak radi.

 

– Predsjedništvo radi, radimo korektno s obzirom na političke odnose. Ustavne nadležnosti se poštuju. Dodik je malo više u Banjaluci nego u Sarajevu. Trebao bi češće biti u Sarajevu – dodao je.

 

Na kraju se osvrnuo i na posljednje kritike koje su prije svega upućene iz SDP Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA povodom priznanja da je znao da agent BiH u Hagu nema legitimitet da podnese reviziju tužbe, ali se ipak upustio u taj proces.

 

– Svi koji napadaju Bakira javno svi su se javili u Vijećnici da mu daju podršku. Svi smo sve znali. Ja jedini nisam izašao za govornicu da tada pričam. Mnogi su licemjerni danas – zaključuje Komšić.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *