Čović: Novi saziv Savjeta ministara u narednih desetak dana

Politika

Dragan Čović, lider HDZ BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, danas je u Dretelju kod Čapljine, nakon ceremonije polaganja kamena temeljca za izgradnju dionice Počitelj-Zvirovići izjavio kako „BiH u Brisel, prvi dan nakon proglašenja Savjeta ministara BiH šalje dokument koji su usaglasili čelnici većine političkih opcija u BiH zajedno s predstavnicima institucija koji brinu o našem NATO putu“.

 

Bio je to njegov komentar na pitanje koliko se Godišnji nacionalni plan (ANP) razlikuje od Programa reformi BiH i kakav se, uopšte, dokument šalje u Brisel, u NATO sjedište.

 

– Ja sam s te strane zadovoljan, istina bilo je previše optimizma i, evo, zašutio sam zadnjih dana i dobro je da sam zašutio, jer odmah se desio dogovor. Nadajmo se da će za 10-15 dana biti završene sve proceudre i da ćemo imati novi saziv Savjeta ministara BiH. Time ćemo pokrenuti jednu izuzetnu dinamiku – rekao je Čović.

 

Upitan kada će biti održan zajednički sastanak između njega te predsjednika SDA i SNSD, Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, što je najavio proteklih dana, Čović je kazao da nema potrebe za tim, s obzirom na to da je postignut dogovor.

 

– Sješćemo, vjerovatno, kada budemo predavali imena ministara i zamjenika ministara – naveo je on.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *