Šarović: Republika Srpska je nedemokratska sa duboko podijeljenim društvom

Politika

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da je ta stranka vlasništvo građana koji su im dali povjerenje i tu mora da postoji čist odnos u kome ne smiju da prevare građane.

 

– Ova vlast mora da ima alternativu. Želimo demokratsku Republiku Srpsku i zemlju poželjnu za sve ljude, razvijenu i uspješnu – istakao je Šarović.

 

On je dodao da je Republika Srpska danas nedemokratska, te da ovo nije sredina kakvu su sanjala “naša djeca i naši borci”.

 

– Ona je danas duboko podijeljeno društvo – naveo je Šarović.

 

Govoreći o razlozima prihvatanja kandidature na poziciju predsjednika SDS Šarović je kazao da je htio da pomogne stranci, u kojoj je od prvog dana, kako bi ona mogla pomoći Republici Srpskoj.

 

Komentarišući naredne izbore u Banjaluci, Šarović je kazao da opozicija u Banjaluci mora da ima jednog kandidata i da koalicioni kapacitet mora da bude što širi kako bi se osigurala pobjeda u najvećem gradu Srpske.

 

Šarović se osvrnuo i na proces formiranja vlasti na nivou BiH navodeći da mu novi Savjet ministara liči na klasičnu podjelu plijena kroz resore.

 

– Dometi takvog Savjeta ministara nisu veliki. Svojim radom u Savjetu ministara nastojao sam pokazati da može drugačije. Ministarstvo koje sam vodio sam učinio prepoznatljivim i drago mi je zbog toga – navodi Šarović. On je još jednom ponovio da se dokumentom program reformi BiH trasira put BiH u NATO kao i da je stav SDS bio da se ANP ne treba usvojiti u institucijama Bosne i Hercegovine.

 

– Politiku SDS vidim kao borbu za bolju Republiku Srpsku, patriotsku politiku, jačanje ekonomije i rad na izgradnji novih radnih mjesta. Postoji samo jedan SDS i jedan politika. A u njemu ima mjesta za sve generacije, i za stare članove i za predstavnike mladih generacija –zaključio je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *