Poznati svi kandidati SDA za Savjet ministara BiH

Politika

Nedžad Branković, Dževad Mahmutović, Hazim Rančić i Nezir Pivić funkcioneri su koje je Kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) predložila za zamjenike ministara u Savjeta ministara BiH.

 

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas će potvrditi prijedlog Kadrovske komisije da se Bisera Turković kandiduje za ministarku spoljnih poslova BiH kao i kandidate za mjesta zamjenika ministara u Savjeta ministara BiH.

 

Kako Klix saznaje, zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH biće Nedžad Branković, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić, a zamjenik ministra finansija i trezora BiH Hazim Rančić.

 

Riječ je o visokim funkcionerima SDA koji su i u proteklom periodu obnašali značajne funkcije. Branković je bivši predsjednik Vlade FBiH, Mahmutović je aktuelni predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, Pivić je i trenutno zamjenik ministra pravde BiH dok je Rančić u prošlom mandatu bio poslanik SDA u Oredstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

 

S obzirom na to da je već poznato da će Fahrudin Radončić biti novi ministar bezbjednosti BiH, a Sifet Podžić novi ministar odbrane BiH defintivno se može reći kako je poznat kompletan novi saziv Savjeta ministara BiH kojim će predsjedavati Zoran Tegeltija iz SNSD.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *