Zvizdić očekuje imenovanje Savjeta ministara 23. ili 30. decembra

Politika

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog Doma BiH, kazao je novinarima nakon zajedničke sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH da očekuje da imenovanje novog saziva Vijeća ministara bude 23. ili 30. decembra.

 

“Ukoliko Tegeltija (Zoran) uspije završiti sve do 23. mi ćemo Vijeće ministara imati 23. decembra, ako se kojim slučajem desi da neke provjere ne budi izvršene na vrijeme onda ćemo sjednicu imati 30. decembra na kojoj ćemo imenovati kompletan saziv Vijeća ministara, a dan nakon toga poslati dokument Program reformi u Brisel”, rekao je Zvizdić.

 

On je novinare obavijestio da je danas održana i sjednica proširenog Kolegija Predstavničkog doma BiH na kojoj je potvrđen Dnevni red za sutrašnju sjednicu ovog Doma, a na dnevnom redu, između ostalog, naći će se budžet institucija BiH za 2019. kao i dokumenti i sporazumi o grantovima i kreditima koji su 14 mjeseci čekali na potpis, a čija je vrijednost veća od milijardu evra.

 

Upitan da kaže kada će BiH imati budžet za 2020. , Zvizdić je rekao da se nada da će budžet biti usvojen već u februaru 2020.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *