Dodikov pokušaj dodvoravanja Trampu prozreli i američki mediji (VIDEO)

Politika

Nedavno pismo podrške, američkom predsjedniku Donaldu Trampu, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, medijski servis “Glas Amerike” okarakterisao je kao “Dodikovo dodvoravanje Trampu” u cilju ukidanja sankcija, uz nove optužbe da je čak jedan dio u pismu “plagijat”.

 

“… Izražavam punu podršku predsjedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima…”, dijelovi su pisma koje je Dodik uputio Trampu, a koje prenosi američki medijski servis “Glas Amerike”.

 

Istaknuti su dijelovi pisma, koji su, kako je navedeno, plagijat jer je te riječi ranije izgovorio američki predsjednik Donald Tramp:

 

“Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”.

 

Ova Dodikova rečenica iz pisma je, kako navodi Glas Amerike, plagijat, jer je to Tramp izgovorio 24. septembra ove godine.

 

U prilogu se konstatuje da Dodik i njegovi saradnici odavno pokušavaju da se dodvore Trampovoj administraciji i podsjeća da je Željka Cvijanović “čekala na recepciji Trampovog hotela i molila funkcionere za sliku”, dok je Marinko Umićević, Dodikov savjetnik, pokušavao da pokloni cipele Melaniji Tramp…

 

Američki servis tvrdi da Trampova administracija ignoriše te pokušaje dodvoravanja ili produžuje sankcije Dodiku i njegovim saradnicima…

 

“Politika SAD prema BiH se ne mijenja, bez obzira koliko novca ili truda SNSD uloži na lobiste, poklone ili pohvale”, zaključuje Glas Amerike.

 

Sankcije Miloradu Dodiku uvedene su u vrijeme bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, a one su produžene od strane Trampove administracije, koja je uvela sankcije i Nikoli Špiriću i njegovoj porodici.

 

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *