Bosić: SNSD vrijeđa inteligenciju naroda RS

Politika

Član Predsjedništva SDS i delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić poručio je da je SNSD pokušajem “obmane oko namjene dokumenta Program reformi, vrijeđa inteligenciju naroda Republike Srpske”.

 

– Nesporno je i da je dokument namijenjen direktno NATO savezu, bez obzira da li mu je naziv ANP ili Program reformi – naveo je Bosić.

 

On je dodao da je Dodikovim potpisom počela deblokada BiH puta ka NATO savezu, a na kraju tog puta će, kao što je to bilo i u svim ostali zemljama članicama, biti formalizovana odluka.

 

– Ovdje se radi o kukavičkom pokušaju obmane srpskog naroda kroz naziv dokumenta i njegov tekst. U toj prevari svoj udio prećutnom saglasnošću imaju i predstavnici NATO saveza – istakao je Bosić.

 

On je dodao da je za Republiku Srpsku od životne važnosti da li će na rijeci Drini imati vojnu granicu sa Srbijom.

 

Sam put BiH u NATO bez Srbije je, kako navodi Bosić, zato problematičan za srpski narod i znači napuštanje proklamovane politike neutralnosti Republike Srpske.

 

On je ponovio da je notorna laž i tvrdnja da je i Srbija na istom putu saradnje s NATO kao i BiH, jer Srbija proglašenom neutralnošću nije zemlja kandidat.

 

– Ovo nije pitanje bezbjednosti samo Republike Srpske, nego i Srbije i zato bi bilo normalno da se i njeno rukovodstvo izjasni o ovom strateškom preokretu od najveće važnosti za budućnost srpskog naroda sa dvije strane rijeke Drine – zaključio je Bosić.

 

srpskainfo.com

Tagged

1 thought on “Bosić: SNSD vrijeđa inteligenciju naroda RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *