BiH danas dobija Savjet ministara

Politika

Hitna sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH, na kojoj bi trebalo da bude potvrđeno imenovanje ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara, zakazana je za danas.

 

Početak sjednice planiran je za 13.30, saopšteno je iz parlamenta BiH.

 

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija donio je u petak odluku o imenovanju osam ministara i devet zamjenika ministara, dok su, kako je rekao, neophodne dodatne provjere za po jednog kandidata za ministra i zamjenika. Odluka o njihovom imenovanju upućena je Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara, koja će zasjedati danas u devet časova.

 

Za ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara imenovana je Bisera Turković, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, ministra finansija i trezora Vjekoslav Bevavda, ministra komunikacija i transporta Vojin Mitrović, ministra civilnih poslova Ankica Gudeljević, objavljeno je na sajtu parlamenta BiH.

 

Za ministra pravde u Savjetu ministara imenovan je Josip Grubeša, za ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić, te ministra odbrane Sifet Podžić.

 

Josip Brkić imenovan je za zamjenika ministra spoljnih poslova, LJiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, Siniša Ilić za zamjenika ministra civilnix poslova.

 

Za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara imenovan je DŽevad Mahmutović, za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić, za zamjenika ministra odbrane Mijo Krešić i za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić. Za zamjenike predsjedavajućeg Savjeta ministara imenovani su Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković.

 

Tegeltija je rekao u petak da su neophodne dodatne provjere za Mlađena Božovića, kojeg je predložio za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, te za kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimira Mijatovića.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *