Zvizdić: BiH će sasvim sigurno biti članica i EU i NATO

Politika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić smatra da bi u narednom periodu trebalo usvojiti sve ono što je godinu dana čekalo, a bitno je i za evropski put BiH, ekonomski razvoj, osiguranje socijalne stabilnosti i uopšte za dalju demokratizaciju BiH.

 

Zvizdić, koji je u prethodnom mandatu u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, osvrnuo se na rad te institucije i rekao da je ono zbog čega je posebno ponosan, napredak BiH na putu evropskih integracija.

 

”Možemo analizirati da li je on bio dovoljan ili ne, ali u tom periodu od četiri godine je ostvaren najveći napredak na putu evropskih integracija BiH. Realizovana je jedna od najkompleksnijih faza, a to je odgovor na Upitnik od 4.000 pitanja, sa više od 30 hiljada stranica odgovora i postizanje jednog nivao u kojem BiH čeka status kandidata za članstvo u EU”, naveo je Zvizdić.

 

Istakao je da je Savjet ministara BiH, uključujući i aktivnosti koje je imalo Predsjedništvo BiH, stvorilo preduslove za pozivanje Bosne i Hercegovine da dostavi svoj prvi Godišnji nacionalni program, ili Program reformi, kako je nazvan.

 

”Što znači aktivaciju MAP-a i značajno dinamiziran napredak BiH na putu NATO integracija. Ma šta ko o tome mislio, BiH će sasvim sigurno biti članica i Evropske unije i NATO integracija”, smatra Zvizdić.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *