SDS i SNP u Beogradu potpisali sporazum o saradnji

Politika

– Obje partije su dio narodnjačkog pokreta i mnogo toga dijelimo zajedničkog. Mi želimo da širimo krug prijatelja a među nama ima mnogo prijateljstava koja sežu mnogo godina unazad i taj pečat saradnji i međusobnom razumijevanju dali smo i ja i gospodin Popović“ – rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović danas nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Srpske demokratske stranke (SDS) i Srpske narodne partije (SNP).

 

– Saradnja Srpske demokratrske stranke i Srpske narodne partije ne počinje sa ovim danom već mi sarađujemo već duži vremenski period i ovim sporazumom ta saradnja se samo ozvaničava i još intenzivnije nastavlja – naglasio je Šarović danas u Beogradu.

 

On je rekao da će se sporazum iskoristiti da razvijamo međusobnu saradnju, da iskustva koje imaju i SDS i SNP budu iskorištena za napredak naših stranaka ali i našeg društva.

 

– Iskustvo koje gospodin Popović posjeduje kroz djelovanje u Vladi Srbije i izdizanje u prvi plan inovacija, tehnološkog razvoja, IT sektora mogu biti značajna iskustva za nas – istakao je Šarović.

 

On dodaje da SDS ove godine slavi 30 godina postojanja i da planiraju napraviti veliki događaj.

 

Predsjednik Srpske narodne partije i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović kazao je da mu je veoma drago što potpisuje sporazum sa Srpskom demokratskom strankom jedinom patijom koja je starija od Republike Srpske.

 

– Mi smo ideološki i programski dvije veoma bliske partije, partije desnog centra i logična je naša saradnja. Naše osnovne vrijednosti su državotvornost, partiotizam, demokratija, nacionalno jedinstvo srpskog naroda, njegovanje porodičnih vrijednosti kao i njegovanje i očuvanje nacionalnog nasleđa – istakao je Popović.

 

Predsjednik SNP-a je naglasio da je Srpska demokratska stranka, zajedno sa narodom i vojskom istinski osnivač Republike Srpske.

 

– SDS je donosilac ključnih odluka u istoriji Republike Srpske, od proglašenja Republike Srpske na Sveti Stefan 1992. godine, preko doniošenja Ustava i političkog organizovanja srpskog naroda u odbrani svog prava na slobodu i samostalnost pa sve do istorijskog sporazuma o paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske koji je potpisan 2001. godine, koji je potpisao upravo moj prijatelj Mirko Šarović – rekao je predsjednik SNP-a.

 

Sporazumom je definisano da je i za Srpsku narodnu partiju i za Srpsku demokratsku stranku Kosovo je neotuđivi dio Republike Srbije.

 

Podrška građanima Crne Gore

 

Srpska demokratska stranka i Srpska narodna partija daju podršku očuvanju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u nadi da će i srpski i crnogorski narod sačuvati Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i jedinstvom sačuvati sve naše manastire i svetinje.

 

Prije početka sastanka na kome je potpisan Sporazum o saradnji dvije stranke, prisutne je pozdravio Miodrag Daka Davidović, poznati crkveni ktitor porijeklom iz Crne Gore.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *