Jusufović umjesto Radončića u Domu naroda

Politika

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj hitnoj sjednici potvrdio je izbor zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

Delegati su prihvatili da delegat u ovom domu umjesto Fahrudina Radončića bude Munib Jusufović.

 

Radončić je imenovan za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara.

 

U Sarajevu je danas počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi delegati trebalo da izaberu članove zajedničkih komisija parlamenta BiH, kao i članove delegacija u međunarodnim organizacijama.

 

Riječ je o članovima komisija iz Doma naroda u zajedničkim komisijama za odbranu i bezbjednost, za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove, kao i Zajedničke komisije za ljudska prava.

 

Na sjednici bi delegati trebalo da imenuju članove delegacija parlamenta BiH iz Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

 

Predviđeno je da budu imenovani i članovi delegacije parlamenta BiH iz Doma naroda u Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji.

 

Delegati će imenovati i članove delegacija iz Parlamentarne skupštine BiH u Centralnoevropskoj inicijativi, u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, kao i delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini frankofonog govornog područja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *