Govedarica: Dodik promoter hrvatskih interesa u BiH

Politika

Milorad Dodik je opet pokazao da je jedini promoter hrvatskih nacionalnih interesa u Bosni i Hercegovini, a koji ne dolazi iz reda hrvatskog naroda, kazao je danas član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

 

Reagujući na posljednje izjave srpskog člana Predsjedništva BiH u kojoj je naveo da lider HDZ BiH ima pravo kada traži promjenu Izbornog zakona BiH, Govedarica je istakao da ne zna zbog čega Dodik godinama pravi ili pokušava da napravi određene ustupke prema Draganu Čoviću.

 

– Znam samo da je to u potpunosti nepotrebno sa aspekta nacionalnog interesa srpskog naroda koji živi u BiH – istakao je Govedarica.

 

On je naglasio da je pogrešno rješavati pojedinačno nacionalana pitanja u domenu izmjena Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 

– Samim tim SDS je viđenja da pitanje izbora autentičnih predstavnika jednog od naroda u BiH, kako to Dodik i Čović vole da kažu u ovom slučaju, treba rješavati izbornim zakonom FBiH, a ne izbornim zakonom BiH- istakao je Govedarica.

 

On je dodao da sva sporna pitanja između Bošnjaka i Hrvata treba rješavati vašingtonskim sporazumom, tako da srpski narod nema nikakve potrebe da remeti svoju ustavnu poziciju.

 

– Promovisanje nekog trećeg entiteta ili u ovom slučaju izbornog zakona može samo da napravi štetu Republici Srpskoj – navodi Govedarica.

 

On je rekao da Izbornim zakonom BiH treba rješavati pitanje sprečavanja izbornih prevara i raznih vidova manipulacija kao i sva druga pitanja političkog primitivizma i beskrupulozne bahatosti koju smo na proteklim parlamentarnim izborima imali priliku da vidimo.

 

– Nikada u istoriji Republike Srpske, niti jedan njen visoki funkcioner nije sebi dao za pravo da se zalaže za interese naroda kojem ne pripada, a da pri tom zanemaruje interese naroda iz koga dolazi i zbog toga pozivamo srpskog člana Predsjedništva BiH da takve lične potrebe obuzda – istakao je Govedarica.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *