SOCIJALISTI PROTIV ĐOKIĆA
Vulić: Obnova partije treba da krene od rukovodstva!

Politika

Brojni su pozivi i poruke predsjedniku SP Petru Đokiću da je krajnje vrijeme da se povuče i da “moralna obnova SP treba da počne od vrha partije”. Poslanik SP Savo Vulić smatra da promjene treba da počnu od rukovodstva partije.

 

Nastavljaju se unutarstranačka previranja u Socijalističkoj partiji. Posljednjih nekoliko dana uslijedilo je više otvorenih poziva predsjedniku Petru Đokiću da se povuče iz politike. Pozivi dolaze iz boračkih redova, od opozicije, ali i iz same SP.

 

Malo ko je od funkcionera SP raspoložen za razgovor o stanju u partiji nakon što su u javnost dospjele brojne afere prvog socijaliste i uslijedio poziv boraca VRS za njegovu smjenu sa funkcije ministra energetike i rudarstva.

 

Sukob među socijalistima odvija se uglavnom iza kulisa i gotovo niko u SP nije spreman da razgovara o ovoj temi, a tek rijetki se javljaju na telefonske pozive.

 

Narodni poslanik Savo Vulić iz Bratunca, koji je član Glavnog odbora Socijalističke partije, kaže da je zatečen pitanjem, ali ističe da su njegovi stavovi bliski stavovima većine u partiji.

 

On podržava Klub poslanika SP u Narodnoj skupštini i šefa Kluba Maksima Skoku, jer su njihovi stavovi, kako kaže, potpuno na mjestu.

 

– Ja sam član Glavnog odbora i u svojoj Izbornoj jedinici sam osvojio direktni mandat, sprovodeći politike partije i nudeći građanima konkretne rezultate. Ono sa čim se posebno slažem je da treba obnova partije i da je istina da to treba da krene od rukovodstva. Mene moji birači pitaju: Savo, u kakvoj si ti to partiji kad ti je predsjednik takav!? – a ja ne znam šta da im odgovorim na to. Ako je samo 10% istina od onog što vidimo u medijima, to je onda strašno – kaže Vulić.

 

Nedavno je i bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Milenko Savanović, koji je i predsjednik regionalnog odbora SP za Krajinu, na svom profilu na Fejsbuku objavio da je “neophodna moralna obnova Socijalisticke partije koja mora krenuti od vrha”.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *