DODIK PRIZNAO
Dogovarao sam saradnju s Mićićem, u sukobe u SP se neću miješati!

Politika

Dodik je priznao da je sa gradonačelnikom Bijeljine razgovarao i o saradnji na lokalnim izborima, a za sukobe u Socijalističkoj partiji je rekao da se neće miješati

 

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD predsjednik stranke Milorad Dodik rekao je da su dešavanja u Socijalističkoj partiji unutrašnja stvar te partije i da se SNSD neće miješati.

 

Dodik je rekao da bi volio da SP riješi svoje odnose te da se radi o koalicionom partneru s kojim SNSD ima dugogodisnnu saradnju. Dodao je da mu je žao što se to dešava u DNS-u i SP-u i da nema mjesta nikakvim spekulacijama da je njegova stranka u to uključena.

 

SNSD ne krije moguću saradnju sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i njegovim saradnicima, objašnjavajući to zajedničkim djelovanjem u Bijeljini.

 

– Za razliku od ovih stranaka, ima pokušaja i razgovora sa Mićom Mićićem, potpredsjednikom SDS-a, da se napravi neki izborni dogovor, a o tome ne namjeravam da razgovaram sa Mirkom Šarovićem, predsjednikom SDS-a – rekao je Dodik.

 

On je rekao da je Izvršni komitet partije obavio konsultacije sa rukovodstvom preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” u vezi sa izgradnjom auto-puteva, te najavio da će u narednom periodu razgovarati i sa čelnicima “Puteva”, “Gas-resa” i “Elektroprivrede” o realizaciji strateških projekata.

 

– Vlast u Republici Srpskoj je prošle godine funkcionisala dobro, uspjeli smo da bude konstituisana vlast na nivou BiH, ali se uvijek nešto uslovljava i nema suštinskih odluka koje bi mogle da pomaknu stvari sa mrtve tačke – rekao je Dodik nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD.

 

Dodik je istakao da su razmatrali i stanje u Prijedoru, Gradišci i Kozarskoj Dubici kako bi bili sačinjeni planovi za ispunjavanje osnovnih obaveza i za lokalne izbore.

 

Predsjednik SNSD je rekao da je razmatrana i kadrovska politika ustranke i dodao da se želi na novi način pristupiti upravljanju ljudskim resursima.

 

Dodik je najavio modernizaciju upravljanja cjelokupnim društvom, a kao prvi cilj u ovom procesu naveo je reformu obrazovanja.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *