IOM prestaje sa finansiranjem policije Srpske na granici

Politika

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić potvrdio je da Međunarodna organizacija za migracije (IOM) od petka, 31. januara, neće više finansirati angažovanje 72 policajca MUP-a Republike Srpske angažovana kao ispomoć u nadzoru granice, te istakao da će do pronalaženja rješenja Granična policija nastojati da nadoknadi broj policajaca na granicama.

 

– Oni su donatori, a donator ima pravo dati svoja sredstva ili da to ne učini – rekao je Radončić.

 

On je rekao da će do pronalaženja rješenja Granična policija u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu (Sipa) BiH i Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela, u skladu sa kadrovskim mogućnostima, nastojati da nadoknadi broj policajaca na granicama.

 

Radončić je najavio dodatne konsultacije sa IOM.

 

– Oni imaju svoje prioritete, a mi ćemo u nekim budžetskim stavkama pokušati da pronađemo neophodna sredstva – poručio je Radončić.

 

Imajući u vidu da IOM ostavlja granicu Srpske sa Srbijom nezaštićenom u trenutku kada se očekuje novi priliv migranata, Granična policija je, prema saznanjima Srne, o svemu obavijestila Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara od kojih traži hitne mjere na obezbjeđenju dodatnih sredstava za ovu namjenu da bi aktivnosti MUP-a Srpske na ispomoći pripadnicima Granične policije bile nastavljene.

 

MUP i Vlada Republike Srpske do sada su snosili troškove goriva i dnevnica policijskih službenika MUP-a Srpske, a IOM smještaja i hrane.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *