Đokić pokušava održati poziciju u u stranci

Politika

Nakon što je izgubio lojalnost većine poslanika svoje stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predsjednik SP Petar Đokić proteklih dana na sve načine pokušava dokazati kako uprkos tome ima punu podršku kako članstva partije, tako i koalicionih partnera.

 

Kako saznaje Srpskainfo iz krugova bliskih Đokiću, on proteklih dana na sve načine pokušava da održi poziciju kakvu je imao do sada te pokazati da odlazak petoro poslanika ne znači da je izgubio moć, kako u koaliciji, tako i stranci.

 

Tome u prilog ide činjenica da se proteklih dana sastao sa pojedinim liderima stranaka unutar vladajuće koalicije u Srpskoj kako bi se uvjerio da i dalje ima njihovu podršku.

 

Osim u Srpskoj, Đokić testira svoju poziciju i u Srbiji, te se proteklih dana uputio u Beograd kako bi zatražio podršku i Socijalističke partije Srbije (SPS), odnosno njenog predsjednika Ivice Dačića.

 

Podršku je i dobio, ali njegove dojučerašnje partijske kolege, koje traže njegovu smjenu, tvrde da mu sve to neće biti dovoljno da se održi na poziciji.

 

Jedan od poslanika, koji je otkazao svoju poslušnost Đokiću, Goran Selak rekao je za Srpskainfo da to što je Dačić dao podršku Đokiću nema neko pretjerano značenje jer je “normalno da predsjednik SPS daje podršku Socijalističkoj partiji RS”.

 

– Tako je uvijek bilo i tako će biti i ubuduće. Poznato nam je da Đokić već danima pritišće ljude po Srpskoj da mu daju podršku, kako članove partije, tako i koalicione partnere, a eto stigao je i do Beograda i predsjednika SPS Ivice Dačića – ističe Selak. On dodaje da za razliku od Đokića, koji mora da iznuđuje podršku, “otcjepljeni” poslanici za to nemaju potrebe.

 

Selak tvrdi da poslanici koji su nedavno osnovali Nezavisni klub poslanika SP u NSRS imaju podršku članstva Socijalisitiičke partije, ali i ljudi iz SPS sa kojima imaju odličnu saradnju, kakvu i treba da imaju socijalističke partije sa obe strane Drine.

 

– Što se tiče poslnika u NSRS, pozicija SP nije uzdrmana niti će biti, međutim, to se ne može reći i za poziciju Petra Đokića – poručio je Selak.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *