Pozvali lokalni SNSD da se vrati u opštinske institucije

Politika

Predsjednici opštinskih odbora stranaka skupštinske većine u Drvaru DNS-a Nikica Bosnić, SP-a Jasna Pećanac i SNS-a Miroslav Jaglica pozvali su lokalni SNSD da se vrati u institucije ove opštine da bi zajednički pokazali narodu da rade u njegovom interesu.

 

Povodom najnovijih događaja u opštini Drvar uzrokovanih formiranjem nove Skupštinske većine i donošenja odluke o opozivu načelnika opštine, iz ovih opštinskih odbora pozvali su da se, kako su istakli, prestane sa medijskim napadima.

 

U saopštenju predsjednika opštinskih odbora tri stranke skupštinske većine ističe se da su odlučni da zaštite interese građana Drvara i zakonitost u radu institucija, protiveći se svim podjelama unutar srpskog naroda i građana Drvara.

 

Iz ovih opštinskih odbora ističu da se drže devize “Drvar Drvarčanima”, poštujući sve ljude dobre volje i izražavajući posebnu zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pruženu pomoć.

 

Većina odbornika Opštinskog vijeća Drvar opozvala je u subotu, 1. februara, načelnika opštine Dušicu Runić.

 

Za opoziv Runićeve glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990. Kao jedan od razloga za opoziv Runićeve naveli su izostanak komunikacije sa Opštinskim vijećem.

 

Načelnik opštine Drvar poručila je nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo njen opoziv da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da u rušenju srpskog korpusa u FBiH pomažu podobni Srbi.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *