Tegeltija: Nije moguće razgovarati o ANP

Politika

Godišnji nacionalni plan (ANP) više ne postoji kao dokument u Savjetu ministara BiH jer o njemu nije moguće razgovarati. Rekao je to na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, odgovarajući na pitanja poslanika.

 

To je obrazložio činjenicom da je Savjet ministara donio zaključak da se na Savjetu ministara ne razmatraju dokumenti za koje se predlagač nije izjasnio. ANP je dokument o kojem u Savjetu ministara nije stiglo izjašnjenje predlagača.

 

– Dokument ANP je jedan od onih 450 aktivnih predmeta koje sam našao u Savjetu ministara. Svi ti dokumenti vraćeni su predlagačima. Dio je povučen, dio zadržan u Savjetu ministara. Predlagač se o ANP nije izjasnio. Svi predmeti o kojima se predlagači nisu izjasnili su povučeni, pa tako i taj dokument. ANP ne postoji u Savjetu ministara i o njemu nije moguće razgovarati – rekao je Tegeltija, prenosi Avaz.

 

Poslanici će danas, inače, razmatrati čak 41 tačku dnevnog reda, među kojima su brojni izvještaji i informacije o radu državnih institucija.

 

Tako će Predstavnički dom raspravljati o godišnjem izvještaju iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja BiH, o izvještaju o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *