Nešić ljut što se odugovlači imenovanje Božovića

Politika

Vršilac dužnosti predsjednika DNS Nenad Nešić iznio je zanimlji prijedlog kako da se izabere ministar za ljudska i manjinska prava u Savjetu ministara, s obzirom da se već dugo čeka potvrda imenovanja Mlađana Božovića na to mjesto.

 

– Obzirom da već dva mjeseca niko nije u stanju da objasni, šta je problem da se potvrdi imenovanje Mlađana Božovića, budući da ispunjava sve kriterijume i da je dobio pozitivno mišljenje nadležnih institucija, imam prijedlog kako da izađemo iz ove situacije. Da ministra za ljudska i manjinska prava izaberemo nagradnom igrom, a da pravo učešća imaju samo migranti! Oni sigurno nisu članovi ni simpatizeri ni jedne stranke, sigurno ne pripadaju ni jednom konstitutivnom narodu i imaju međunarodno iskustvo! Jedini problem može biti, da li će uspjeti da se postigne dogovor, ko će izvući srećnog dobitnika – rekao je Nešić.

 

Kako je dodao sve postaje komično.

 

– Nikakav ozbiljan komentar nije moguće dati na sve ovo što se događa oko imenovanja gospodina Božovića! – rekao je Nešić.

 

Takođe, imenovanje Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice već je jednom bilo predloženo za dnevni red sjednice Predstavničkog doma, međutim, ta tačka je povučena, a tada je Tegeltija rekao da je to urađeno jer su “zatražene dodatne konsultacije” te zbog toga što trenutno nema dovoljan broj glasova da bude izglasan na mjesto ministra.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *