Tegeltija razgovarao sa ambasadorom Đorđevićem

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je sa ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

 

Tegeltija je upoznao ambasadora Đorđevića sa aktivnostima Savjeta ministara u narednom periodu, među kojima je i iznalaženje rješenja u vezi sa pitanjem granica između BiH i Srbije.

 

-Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka naglasio da je rješavanje pitanja granica od životne važnosti za građane, ali i za povećanje spoljnotrgovinske razmjene dvije zemlje. Zajednički je ocijenjeno da postoji otvoren prostor za dodatno unapređenje već dobrih prijateljskih odnosa dvije zemlje na svim poljima od obostranog interesa – saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

 

Tegeltija je istakao i da bi unapređenje regionalne saradnje, te stvaranje pretpostavki za kvalitetniji život građana, trebalo da bude primarni interes za sve zemlje u okruženju.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o trenutnim bezbjednosnim izazovima u BiH, regionu i svijetu, te ocijenili da bezbjednosni izazovi obavezuju na jaču međusobnu saradnju.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *