Propao još jedan Đokićev pokušaj da umiri Hercegovce

Politika

U Trebinju je juče propao još jedan pokušaj održavanja sjednice Regionalnog odbora Socijalističke partije za izbornu jedinicu 9, koja je sazvana na zahtjev predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

 

Većina članova ovog Odbora nije došla, tako da nije bilo kvoruma za sjednicu za koju nije bio definisan ni dnevni red. Ipak, kako prenose lokalni mediji, održana je sjednica krnjeg Regionalnog odbora na kojoj je grupa članova podržala predsjednika Petra Đokića i donijela zaključak da poslanici koji su osnovali Nezavisni poslanički klub Socijalističke partije treba da vrate mandate Partiji.

 

Zbog nedostatka kvoruma nije održan ni prethodni sastanak Regionalnog odbora SP za IJ9 koji je sazvan za 22. januar, pa otkazan zbog bojkota većine članova Odbora.

 

Inače, predsjednik SP Petar Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva, juče je boravio u Trebinju gdje je sa upravom “Elektroprivrede Republike Srpske” razgovarao o realizaciji najznačajnih projekata energetskog sektora, kao i aktivnostima na reorganizaciji distributivnih preduzeća.

 

 

Dobro obaviješteni izvori tvrde da je stvarni razlog Đokićevog dolaska u Trebinje bio pokušaj da uspostavi kontrolu nad partijom u Izbornoj jedinici 9, koja mu je, nakon dva neuspjela pokušaja da okupi članove Regionalnog odbora, očito okrenula leđa.

 

 

Navodno je Đokić, od direktora ERS Luke Petrovića, koji je i generalni sekretar SNSD, tražio podršku za rješavanje problema unutar vlastite partije, a posebno za sređivanje stanja u Hercegovini, odakle dolazi i šef Kluba poslanika SP u NSRS, Maksim Skoko koji mu je otkazao poslušnost zajedno sa većinom članova Kluba.

 

Đokić je na jednom sastanku uoči odlaska delegacije Republike Srpske u Kinu početkom decembra prošle godine, tvrdio da je Luka Petrović tražio proviziju od pet miliona EUR da bi stavio svoj paraf u ime Elektroprivrede RS na ugovor o partnerstvu s Kinezima i najavljenoj izgradnji hidroelektrana u RS.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *