Skoko: SDS ima pravo da traži sazivanje sjednice parlamenta

Politika

Šef Nezavisnog kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko rekao je Srni da SDS ima legitimno pravo da traži sazivanje sjednice republičkog parlamenta, da im to niko ne osporova, ali da je ono što su uputili na Kolegijum bilo “u takvoj formi da ne daje legitimnost za sazivanje”.

 

“Kada se stvore legitimni uslovi, onda ćemo kao Narodna skupština Republike Srpske biti u stanju da odlučujemo o tom zahtjevu”, dodao je Skoko.

 

Komentarišući Šarovićeve tvrdnje o pitanju NATO, Skoko je rekao da ne smatra da je riječ o bilo kakvoj izdaji, jer se na sjednici Narodne skupštine u stvari pokazalo da je po prvi put prekinut put koji je vodio ka NATO-u još od člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca.

 

“Postignut je maksimum jer je Akcioni plan za članstvo u NATO /MAP/ stavljen ad akta u ovom momentu. Ubuduće se o tome mora konstatovati Predsjedništvo i u slučaju veta Narodna skupština Republike Srpske”, dodao je Skoko.

 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da ne odustaju od zakazivanja sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske u vezi sa utvrđivanjem odgovornosti za, kako je istakao, aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u i nastavak puta BiH ka NATO-u.

 

“Ovo nije izdaja nego veleizdaja jer je jedan čovjek potpisao dokument koji vodi i BiH i Republiku Srpsku u NATO, a da nikog drugog nije pitao”, rekao je on.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *