Pandurević: U Sarajevu narušena ravnoteža na štetu RS

Politika

U Savjetu ministara BiH je narušena ravnoteža na štetu Republike Srpske, smatra funkcionerka SDS Aleksandra Pandurević.

 

– Šta je SNSD dobio? Savjet ministara u kojem je 7 Bošnjaka, 6 Hrvata i 5 Srba, u kojem je potpuno narušena entitetska i nacionalna ravnoteža na štetu Republike Srpske. Srbe pometene iz sektora bezbjednosti, kao i Centralnu banku bez Srba u upravljačkoj strukturi! Sve poluge državne moći, finansije i bezbjednost, u rukama su Federacije BiH – saopštila je Pandurevićeva.

 

Prema njenim riječima, BiH jeste u programu Akcionog plana za članstva u NATO (MAP).

 

– Sva voda ovog svijeta ne može oprati SNSD i njihovog lidera Milorada Dodika od činjenice da su suprotno volji Narodne skupštine poveli Republiku Srpsku u NATO. SNSD će vjerovatno uvesti BiH u punopravno članstvo NATO za Dodikovog mandata u Predsjedništvu jer je Programom reformi sve odluke o članstvu prenio na nivo BiH, stavio ih samo u svoje ruke. Zato Narodna skupština prije svega mora reći dosta uzurpaciji svih poluga vlasti od strane jednog čovjeka, derogaciji Republike Srpske i njenih nadležnosti – rekla je Pandurevićeva.

 

Ona je naglasila da u postdejtonskoj istoriji Republike Srpske nije se desio veći prenos nadležnosti od onog u Programu reformi kojim je aktiviran MAP.

 

– U vrijeme interneta, suviše je glupo lagati građane Srpske da je MAP isto što i IPAP koji ima Srbija. IPAP je individualni program saradnje sa NATO zemalja koje ne žele da budu članice NATO, dok je MAP program saradnje država koje žele da budu članice NATO – zaključila je Pandurevićeva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *