Dorić: Đokić nastavlja da narušava ugled Socijalističke partije

Politika

Umjesto da se povuče i da ostavke na sve funkcije, ministar rudarstva i energetike i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić nastavlja da narušava ugled Socijalističke partije, kaže poslanik Nezavisnog kluba SP Andrea Dorić.

 

Kako ističe Dorićeva, Đokić lično vrši pritisak i pokušava da kupi narodne poslanike, obmanjuje članstvo i trudi se svim silama da nanese što više štete partiji.

 

– Sve ono što smo pričali, ali i ono što nismo htjeli da iznosimo u javnost, Đokić je demonstrirao svojim ponašanjem posljednjih desetak dana. Javnost je imala priliku da vidi da vidi ko je i kako razmišlja Petar Đokić. Par njegovih medijskih nastupa i bijedne metode kojima pokušava vršiti pritisak na ljude koji ga ne žele na čelu partije govore sami za sebe. Očigledno je da je bilo kakav razuman razgovor i dogovor sa njim u ovom trenutku nemoguć – rekla je ona.

 

Kako je rekla sada su pale sve maske.

 

– Čim je osjetio mogućnost gubitka fotelja u ministarstvu i partiji, pale su sve maske i pokazao je ko je i šta je u stvari Petar Đokić. Vjerujem da je svima sad jasnije zbog čega insistiramo na smjeni i zbog čega nećemo odustati od naših zahtjeva. Davno je stavljena tačka na priču o “povratku otpisanih” i ponovnoj saradnji sa Petrom Đokićem, a narodni poslanici ostaju istrajni u borbi za očuvanje partije. Ostajemo istrajni u zahtjevima za smjene, pripremamo se za predstojeću sjednicu NSRS, ali i na pripreme za Lokalne izbore što nam je takođe u vrhu liste prioriteta – istakla je Dorić.

 

Pored nje oglasio se i narodni poslanik Socijalističke partije i član Nezavisnog kluba poslanika SP Savo Vulić. On je demantovao pisanje medija u vezi sa podrškom Petru Đokiću, te poručio da je Đokić davno prešao granice u kojima je moglo doći do dogovora ili nastavka zajedničkog rada.

 

Vulić je istakao da ostaje pri stavu da čovjek sa tolikim aferama, problemima sa zakonom i reputacijom kakvu ima, ne može biti ni ministar ni predsjednik partije.

 

– Ne može naš predsjednik da bude čovjek koji je spreman uništiti i pocijepati partiju i ponašati se kao malo dijete kada mu je ugrožena fotelja i kada ga pozovu na odgovornost. Ni Vlada ni partija ne treba da nose teret Đokićeve bahatosti i njegovih afera. Od predsjednika Vlade očekujem upravo da pokrene Đokićevy cmjeny i u tome će premijer i Vlada imati veliku podršku – istakao je Vulić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *