Skoko: Nema povratka u poslaničku grupu SP

Politika

Šef Nezavisnog poslaničkog kluba Socijalističke partije (SP) Maksim Skoko izjavio je danas da Petar Đokić dok se nalazi na čelu SP i Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske ne može očekivati povratak članova tog kluba u Poslaničku grupu SP u parlamentu Srpske.

 

– Poslanici Nezavisnog poslaničkog kluba potvrdili su danas da čvrsto ostaju privrženi ovom stavu – rekao je Skoko.

 

Skoko nije želio da komentariše informaciju da narodni poslanik Risto Marić od danas više nije član Nezavisnog poslaničkog kluba SP i da svoje političko djelovanje nastavlja u okviru SP i te poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

– Tu informaciju moći ću da komentarišem tek nakon kontakta sa Marićem – zaključio je Skoko.

 

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Risto Marić potvrdio je ranije da od danas više nije član Nezavisnog poslaničkog kluba Socijalističke partije i da svoje političko djelovanje nastavlja u okviru SP i Poslaničke grupe SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

– Svoj poslanički mandat koristiću u Poslaničkoj grupi SP i djelovaću u okviru programskih ciljeva SP. Mislim da nema pravo da iznevjerim biračko tijelo koje je koliko glasalo za mene, toliko i za SP – istakao je Marić.

 

Marić je rekao da je o ovome danas pisanim putem obavijestio predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

 

Pet poslanika SP-a koji su do sada djelovali u poslaničkom klubu SP-a formiralo je ranije Nezavisni klub SP-a. U sastavu ovog kluba su Maksim Skoko, Goran Selak, Andrea Dorić i Savo Vulić, a do danas i Risto Marić.

 

Predsjednik SP Petar Đokić je, osim Selaka i Skoke, iz SP isključio i predsjednika stranke za regiju Krajina Milenka Savanovića, a tu odluku potvrdio je i Glavni odbor SP. Takođe, Đokić je raspustio i banjalučki odbor SP.

 

Osnovni sud Banjaluka stavio je van snage ove odluke Đokića i Glavnog odbora SP-a.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *