Ambasada SAD: Ustavni sud BiH je konačni autoritet

Politika

Poštivanje ustavnog poretka i ustavnih obaveza nije diskreciono pravo, već obaveza u bilo kojoj zemlji u Evropi, saopšteno je iz američke ambasade u BiH.

 

Nakon što su predstavnici Republike Srpske odlučili da blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama zbog odluke Ustavnog suda BiH da je Ustavu BiH suprotan član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS, kojim je propisano da predmetno poljoprivredno zemljište, koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Republike Srpske, oglasili su se iz Ambasade SAD.

 

Iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH za “Avaz” su kratko naveli da tek trebaju čuti potpunu informaciju o čemu se raspravljalo na današnjem sastanku u Banjoj Luci.

 

– Poštivanje ustavnog poretka i ustavnih obaveza nije diskreciono pravo, već obaveza u bilo kojoj zemlji u Evropi. Ustavni sud BiH je konačni autoritet, koji određuje šta Ustav BiH propisuje, a šta ne propisuje – navodi se u reakciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

 

Na kraju su pozvali sve strane da poštuju odluke Ustavnog suda BiH, a izabrane i imenovane zvaničnike da izvršavaju svoje ustavne dužnosti.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *